Boekvoorstelling ‘Crossroads’ door Walter van den Broeck

Walter van den Broeck vierde begin dit jaar zijn 80ste verjaardag met een nieuw boek ‘Crossroads’. Nu de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, komt Walter op 1 oktober graag meer vertellen over zijn blik op de geschiedenis van Achter-Olen en café ‘De Kroon’.

Het verhaal

Jos Boeckx was samen met zijn vrouw Irma de trotse uitbater van café In de Kroon toen hij in 1940 verongelukte. Moeder Irma schakelde haar zoon en twee dochters meteen in en waarschuwde alvast: ‘Van trouwen komt hier niks in huis!’ De zussen Jen en Maria bleven hun hele leven ongehuwd, al stonden de kandidaten in de rij. Jen baatte tot 2001 het café uit. Toen was het genoeg geweest. Het café bleef leeg staan en de zussen trokken zich terug op de eerste verdieping. Ze werden zelden nog gezien in het dorp en het was de postbode die argwaan kreeg toen de brievenbus begon uit te puilen.

Kom naar de boekvoorstelling en tentoonstelling

Heb je het boek intussen al gelezen en ben je benieuwd hoe Walter zich juist verdiept heeft in het verhaal? Tijdens de boekvoorstelling stellen we Walter enkele vragen over de roman en zijn relatie tot Achter-Olen.

Voorafgaand aan de boekvoorstelling krijg je de kans om een aantal schriften, fotoboeken en voorwerpen uit het woonhuis van de zussen Jen en Maria te bekijken. Heemkring de Linde zorgt voor een kleinschalige tentoonstelling. Jos Laenen en André van Opstal doken bijkomend de archieven in en maakten voor deze gelegenheid ook een mooie foto- en videoreportage van de familie Boeckx.

Praktisch

  • Op vrijdag 1 oktober in zaal Boekelheem, Stationsstraat 3
  • Vanaf 19.00 uur heb je de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezichtigen. Om 20.00 uur start de boekvoorstelling ‘Crossroads’ door Walter van den Broeck.
  • De toegang is gratis.
  • Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via dit formulier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *