Presentatie: schoolbezoeken

Heemkring De Linde heeft onlangs boeiende presentaties gegeven in drie scholen in Olen: De Kriebel, Toermalijn, en De Knipoog. De leerlingen werden meegenomen op een reis door de tijd, waarbij ze leerden over verschillende aspecten van erfgoed en geschiedenis. 

De presentatie omvatte: 

  1. Stamboom Opstellen: Leerlingen ontdekten hoe ze hun eigen stamboom kunnen samenstellen, waarbij ze teruggingen in de tijd om hun voorouders te traceren. 
  1. Nieuwjaarsbrief uit 1641: De magie van oude geschriften kwam tot leven toen de leerlingen een nieuwjaarsbrief uit 1641 lazen. Ze kregen een glimp van het verleden en de tradities van lang geleden. 
  1. Wapenschilden Tekenen en Schilderen: Creativiteit bloeide op toen de leerlingen hun eigen wapenschilden ontwierpen en schilderden. Ze leerden over de symboliek en betekenis achter deze historische emblemen. 

Deze interactieve presentatie bood een unieke kans voor de leerlingen om zich te verdiepen in lokale geschiedenis en erfgoed. Heemkring De Linde zet zich in om het verleden levend te houden en jonge generaties te inspireren.

Via deze link kan je de powerplintpresentatie bekijken en vind je enkele foto’s van de klassen die hebben deelgenomen.

ppt: http://heemkringolen.be/wp-content/uploads/2024/02/Presentatie-Schoolbezoek1.pptx

pdf: http://heemkringolen.be/wp-content/uploads/2024/02/Presentatie-Schoolbezoek.pdf

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *